Joe Biden under et møte i Boise, Idaho, U.S., 13. september, 2021. Foto: REUTERS/Leah Millis / NTB
annonse
annonse

Etter en rekorddårlig måling for Joe Biden på begynnelsen av måneden, fortsetter den nedadgående trenden i populariteten til USAs 46. president. 

Tallene kommer frem i en meningsmåling utført av Quinnipiac University, som ble offentliggjort tirsdag, gjengitt av Daily Caller.

I meningsmålingen kommer det frem at kun 37 prosent av respondentene opplyste at de var fornøyde med Bidens jobbinnsats, en nedgang på ett prosentpoeng siden 6. oktober. Trenden var mest markant blant uavhengige velgere, hvor kun 28 prosent sa seg fornøyde med jobbinnsatsen, mot 32 prosent tidligere i måneden.

annonse

Blant menn gikk Bidens «job approval rating» ned fra 35 til 30 prosent, men han opplevde likevel et lite hopp blant kvinner – fra 42 til 43 prosentpoeng. Videre så USAs 46. president en voldsom nedgang blant latinamerikanske velgere, med en «job approval rating» som falt med hele ni prosentpoeng – fra 42 til 33 prosent.

Biden-administrasjonen har opplevd flere utfordringer de siste månedene; inkludert USAs problematiske tilbaketrekning fra Afghanistan i slutten av august, covid-19-vaksinemandater kunngjort i begynnelsen av september, samt pågående forstyrrelser i globale forsyningskjeder og økt inflasjon.

På spørsmål om de mente at USA var i bedre eller dårligere tilstand enn for ett år siden, opplyste 52 prosent av respondentene at de mente det var verre, mens 41 prosent sa bedre.

annonse

Partipolitisk skille

Mens republikanere ramset opp innvandring (28 prosent) og økonomi (24 prosent) som de mest presserende problemene som USA nå står overfor, var det Covid-19 (28 prosent) som bekymret demokrater mest.

– Det som bekymrer republikanerne mest, topper ikke listen over demokratenes bekymringer, og omvendt. Men for landet som helhet er økonomiens tilstand viktigere enn pandemien og problemene ved grensen og det største bekymringspunktet, sa analytiker Tim Malloy fra Quinnipiac University, da han kunngjorde meningsmålingens resultater.

Meningsmålingen ble gjennomført fra 15. oktober til 18. oktober, med 1342 amerikanske voksne. Feilmarginen var på +/- 2,7 prosentpoeng.

Bidens popularitet blant amerikanske velgere fortsetter å rase

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon