Illustrasjonsfoto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse
annonse

For første gang skal Norge importere strøm fra Storbritannia. Det vil skje natt til torsdag 21. oktober. I noen timer vil nemlig den britiske strømprisen være negativ.

– Nå blåser det skikkelig i Storbritannia. Siden de bruker lite strøm om natten stuper prisene deres. Da kan vi importere strøm fra dem for første gang, sier kommunikasjonssjef Henrik Glette i Statnett til E24.

Siden den omstridte strømkabelen North Sea Link ble satt i prøvedrift 1. oktober, har strømmen stort sett gått én vei – fra Norge til Storbritannia.

annonse

I natt skal derimot strømprisen i Storbritannia så mye at den havner i minus. Dette betyr i prinsippet at britene får betalt for å bruke strøm i perioden strømprisen er negativ. Da begynner strømmen også å transporteres til Norge i stedet. I tre timer natt til søndag skal det derfor flyte britisk strøm til Norge.

Analytiker John Brottemsmo i Kinect Energy lar seg ikke overraske av at Norge for første gang kan importere litt britisk strøm.

– Nei. Vi har ventet det, og vi har også observert at flyten mellom Tyskland og Norge snur i perioder med mye vind. Det er rimelig at det samme er tilfelle for Storbritannia, sier Brottemsmo.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon