Slik ser det ut i Langbølgen på Lambertseter, der kommunen skal bygge sykkelvei. Foto: Privat
Slik ser det ut i Langbølgen på Lambertseter, der kommunen skal bygge sykkelvei. Foto: Privat
annonse
annonse

På de underligste steder, til de merkeligste tider, dukker det opp folk som utfører ordre. Bymiljøetaten vil ha trærne vekk. 

– I parkområdet nord for Holmendammen har grupper jobbet som flittige maur med trefelling, skriver Claes Friis Thofte i Vårt Oslo, og forteller en trist historie fra landets hovedstad:  

– Med sitt brede smil og yrende entusiasme startet fanebærer Lan Marie Berg sin karriere som den reddende engel i kampen for et sunt og bedre Oslo med fellingen av alle trærne i Olav Vs gate.

annonse

Les også: Profilert musikk-journalist: – Det som skremmer meg med MDG er holdningene og fanatismen (+)

Fotomontasje: Lan Marie Berg  og Olav Vs gate / Terje Pedersen / NTB / Olav Vs gate i Oslo sentrum / Håkon Mosvold Larsen / NTB

Han skriver videre at turen så gikk til blant annet Lambertseter hvor hun sågar felte trær på privat grunn for å vise sin makt og gjennomslagskraft med kongstanken. 

– Sykkelfelt! Bort med bilene (og folk). Her skal gjøres plass for syklisten.

annonse

Tofte forteller at det ble bråk da Bymiljøetaten skulle ta trærne i ærverdige Gyldenløves gate, men i stedet tok de samtlige grantrær langs Monolittveien ved Vestre Gravlund.

– Store flotte trestammer som lå som lik langs gjerdet. Som forsvar påsto «man» at trærne var syke, gamle og dels råtne, hvilket utgjorde en fare for syklister og forbipasserende, men det stemmer ikke, sier Tofte:

– Vi kan dokumentere at trærne var helt friske og fullt levedyktige, i motsetning til omgivelsene. Men siden miljøet står slik i fokus om dagen, fortsetter by«miljø»etaten sin tidvis iherdige kamp mot styggedommen trær!

Les også: Lan Marie og Listhaug i ordkrig om det norske drømmesamfunnet (+)

I parkområdet nord for Holmendammen har grupper jobbet som flittige maur med trefelling. 

– Da vi rådspurte oss med to karer som ivrig stappet grener i fliskutteren, om årsaken til og hvem som hadde beordret huggingen, var svaret by«miljø»etaten.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon