Erik Botheim scoret to ganger for Bodø/Glimt mot Roma torsdag. Foto: Mats Torbergsen / NTB
annonse
annonse

Bodø/Glimt kom ut i 100 mot fotballstorheten Roma. Det ble til slutt utklassing med sifrene 6-1. Erik Botheim og Ola Solbakken var brennhete i oppgjøret.

Det var elektrisk stemning i Bodø torsdag. Sur vind og kaldt vær ble fort glemt etter glitrende Glimt-spill. Erik Botheim og Ola Solbakken var brennhete i oppgjøret og scoret to mål hver. Patrick Berg og Amahl Pellegrino scoret også i en sensasjonell 6-1-seier mot Roma.

Det italienske laget var aldri i nærheten av de norske mesterne, og dermed leder Glimt gruppa etter halvspilt gruppespill med ett poeng ned til torsdagens motstandere.

annonse

Etter åtte minutter sendte Erik Botheim et fullstappet Aspmyra til himmels. Han mottok ballen inne i feltet, tok et steg før han la ballen i hjørnet.

Tolv minutter senere ble vondt til verre for den italienske fotballstorheten. Patrick Berg spilte vegg med Ola Solbakken før han hamret til med venstrefoten. Bellen føk i hjørnet og ga nordlendingene en drømmestart.

– Det er bare å lukke øynene og skyte, sa Berg til Viaplay i pausen.

Redusering
annonse

Men så våknet den italienske fotballstorheten. Etter 27 minutter kom reduseringen for Roma, som ikke hadde vært særlig farlige den første halvtimen. Carles Perez var sikker alene med Nikita Khajkin og sendte ballen i mål. Amadou Diawara leverte en strålende målgivende fra sin midtbaneposisjon.

I etterkant av scoringen var det en svært aktiv Perez, som til tider danset rundet med Glimt-forsvaret og satte de på flere store prøver.

Men der skulle også det også stoppe for italienerne.

Etter 52 minutter eksploderte det igjen i Bodø. Alfons Sampsted kriget ballen inn til Botheim, som helt alene foran mål enkelt kunne trille inn 3-1.

Like før pause hadde Amahl Pellegrino en enorm mulighet til å score, men headingen etter strålende forarbeid fra Ola Solbakken, gikk over mål.

Ydmykelse

Etter 71 minutter la nevnte Solbakken på til 4-1. Botheim slo en perfekt pasning gjennom til Solbakken som alene med keeper chippet ballen i mål.

Seks minutter senere la Amahl Pellegrino på til 5-1 på et gjennombrudd. Han var like iskald som lagkameratene og la ballen enkelt forbi keeper. Igjen sto Erik Botheim bak den målgivende pasningen.

Men festen var ikke over der. Kun to minutter senere var Solbakkem igjen på farten. Han snek seg forbi keeper og rullet inn 6-1 i det tomme målet.

annonse

Roma-trener José Mourinho uttrykte på onsdagens pressekonferanse at han fryktet kunstgress og dårlige værforhold. Det skulle altså vise seg å by på trøbbel for trenerprofilen og hans mannskap som slet gjennom hele oppgjøret.

Etter pausen kom den tidligere Manchester United-stjernen Henrikh Mkhitaryan inn, uten at han klarte å presentere seg noe særlig.

Etter hvert kom også den engelske landslagsspissen Tammy Abraham inn. Han klarte heller ikke produsere det altfor store for laget som måtte tåle tap i den kalde kveldsvinden i Bodø.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon