Illustrasjonsfoto: Delil SOULEIMAN / AFP
annonse
annonse

Den nye regjeringen vil ikke vite av IS-enker. Det har fått SV til rase. 

– Det er en trist dag for «den humanitære stormakten» Norge (Brundtland, Egeland) når den nye Ap/Sp-regjeringa legger seg på Frps linje i flyktningpolitikken: Ingen åpning for å hente hjem de uskyldige barna av norske mødre som sitter i flyktningleirer i nord-Syria, skriver Heming Olaussen, landsstyrerepresentant i SV og Camilla Ahamath, inkluderingspolitisk leder i SV, i Klassekampen

SV-politikerne sier at Norge ikke lenger er en humanitær stormakt, men en livredd og rik nasjon som bygger murer av angst og motvilje å forskanse seg bak. Det motsatte av internasjonal solidaritet, ifølge SV.

annonse

De hevder at det er prisen regjeringen og Frp er villige til å betale for å slippe å hente uskyldige barn og deres mødre. De tror at Nansen har snudd seg i graven.

Les også: Som en av de første i Norge stod hun fram som niqabbruker – deretter reiste hun til Syria (+)

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB

– Mottoet for norsk flyktningpolitikk ser ut til å være: Først meg sjøl, så meg sjøl, så min neste – om det er til mitt eget beste? skriver de, og tror at ett parti liker utviklingen: 

annonse

– Frp kan juble. Vi andre kan bare gremmes.

SV-politikerne mener at den testen ser det ikke ut til at Huitfeldt & co. består.

Innvandringsregulerende hensyn trumfer humanismen. «Vi har ingen plikt til hente disse barna etter folkeretten», sier Huitfeldt. 

– Det er som om Listhaug skulle sagt det. Flere som forstår hvorfor SV forlot Hurdal?

IS rekrutterer fortsatt unge i Vesten: – Det er helt som forventet, sier Ex-Muslims of Norway (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon