Timbuktu. Foto: Kyrre Lien / NTB .
annonse
annonse

Den svenske artisten Jason «Timbuktu» Diakité påstår at uttrykket «svenske tilstander» er rasistisk

– Jeg synes ingen noen gang burde bruke det uttrykket igjen. Jeg vet godt hvor det uttrykket kommer fra, og det vet alle som bruker det, forteller Timbuktu til God kveld Norge på TV 2

Rapperen sier at det ligger mye rasisme i «Svenske tilstander», og at det handler om å være imot multikulturalisme og mangfold.

annonse

Les også: Sylvi Listhaug valgt til ny partileder – disse rådene får hun fra Frp-veteranen (+)

– Det er som å si: «Se et perfekt fungerende ideelt samhold, har nå blitt ødelagt av at dere slapp inn folk som kommer fra andre land. Som ikke tenker som oss. Ikke har samme verdier. Samme religion. Spiser samme mat, eller hører på samme musikk, sier Timbuktu.

Han vil at nordmenn skal slutte å bruke uttrykket.

annonse

Som kunstner er Jason «Timbuktu» Diakité også kritisert for å oppvigle til vold og drap på medlemmer i Sverigedemokraterna (SD). Han oppfordret først til å mishandle Jimmie Åkesson, for deretter henge han i en flaggstang. Selv mener han at det er innenfor den kunstneriske friheten. 

I Norge blir uttrykket «svenske tilstander» ofte brukt om gjengkriminalitet og integreringsproblemer. Men Timbuktu mener det ikke finnes noen måte å bruke uttrykket på som ikke er rasistisk.

Carl I. Hagen brukte uttrykket allerede i 1977

 

Sylvi Listhaug brukte uttrykket sist 10. august.

– Svenske tilstander rykker stadig nærmere

Mandag kveld ble politiet brutalt angrepet av en gjeng med ungdommer på Oslo Øst. FrP-leder Sylvi Listhaug advarer mot svenske tilstander i Norge.

annonse

Frp med bredside etter at barn ble skutt: – I Sverige har de gjennomført den innvandringspolitikken mange partier i Norge vil ha (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon