Tre kvinner med antatt tilknytning til IS og deres barn som er utvist fra Syria, landet på Arlanda mandag kveld. Sammen med dem var også tre foreldreløse barn. Foto: Fredrik Persson/TT NYHETSBYRÅN / NTB
annonse
annonse

Tre kvinner og åtte barn, hvorav to foreldreløse, har kommet til Sverige etter at de ble utvist av selvstyremyndighetene nordøst i Syria.

De tre kvinnene som landet på svensk jord torsdag, vil bli mistenkt for krigsforbrytelser. Dette har politiets etterforskningsgruppe for krigsforbrytelser bekreftet overfor SVT.

Kvinnene ble møtt av politiet på Arlanda flyplass utenfor Stockholm. Barna er tatt hånd om av sosiale myndigheter, opplyser utenriksminister Ann Linde.

annonse

– Slik Säkerhetspolisen (Säpo) har anbefalt, har personell fra UD, sikkerhetspersonell og representanter for sosiale myndigheter sørget for at utvisningen har skjedd på et så kontrollert vis som mulig, sier Linde.

– De kvinnene som frivillig reiste til Syria for å støtte en terrorsekt, kommer til å måtte stå til ansvar for sine handlinger. Jeg er lettet over at barna endelig har fått komme hjem, tilføyer utenriksministeren.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon