Nylig avgåtte byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

Ikke bare fryd og gammen på ytre venstre.

I et debattinnlegg i Nettavisen går Eivor Evenrud og Ylva Holm Torsteinson, som begge er bystyrerepresentanter for Rødt, til frontalangrep på Oslos nylig avgåtte byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen.

Thorkildsen kunne tidligere denne uken opplyse at hun trer av. Hun vil ha en «time out», og finne seg noe annet å gjøre.

annonse

Thorkildsen vil kunne motta inntil 317 000 kroner i etterlønn, som tilsvarer tre måneders lønn som byråd. Hun har selv sagt at hun vil søke om dette, fordi hun ellers mener hun vil slite med å forsørge seg selv. Det har mange latt seg provosere av. Så også i Rødts bystyregruppe.

– Den avgåtte Byråden har de siste seks årene hatt en årslønn på 1.269.066 kroner. Hvordan er det praktisk mulig å tjene dette beløpet og samtidig mene helt oppriktig at en ikke har mulighet til å forsørge seg selv? skriver Rødts Evenrud og Torsteinsson i Nettavisen.

Eget velferdssystem

annonse

De påpeker at etterlønnen Thorkildsen kan få tilsvarer cirka 85 prosent av årslønnen til en skoleassistent i Osloskolen.

– Mennesker som kommer i møte med NAV opplever på den andre siden å måtte selge alt av verdier og bruke opp hele formuen sin (om de har noen), før de får sosialhjelp eller økonomisk støtte fra Nav. Om en sier opp sin stilling frivillig i en hvilken som helst annen vanlig jobb, er det i tillegg 18 ukers karantenetid før en har krav på dagpenger fra NAV, skriver de to Rødt-politikerne.

– Den avgåtte byråden kommer til kort i sin argumentasjon. Det er provoserende og opprørende når politikere vedtar, og benytter seg av, helt egne ordninger som kun gjelder noen få privilegerte. Hvorfor skal politikere som allerede tjener alt for mye, ha et eget type velferdssystem? spør de.

Inga Marte Thorkildsen forlater Oslo-byrådet

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon