Illustrasjonsbilde. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB scanpix
annonse
annonse

Den 19 år gamle svenske gangsterapper Einár ble skutt og drept sør i Stockholm.

Svensk politiet ble varslet om skyting i Hammarby sør i Stockholm klokken 22.50 torsdag. Der fant de en ung mann skutt og såret. Han døde senere av skadene. Politiet benyttet  helikopter i søk etter gjerningspersoner.

– Det finnes opplysninger om at en eller to personer løp fra stedet, sier politiets pressetalskvinne Carina Skagerlind.

annonse

Les også: Sverige var et av Europas fredeligste land – hva har skjedd?

Ifølge Expressen er det den 19 år gamle svenske gangsterrapperen Nils Kurt Erik Einar Grönberg, med kunstnernavnet Einár som er drept. Han ble 19 år gammel. 

Han har millioner avspillinger på Spotify med flere låter som har toppet listene, og har blant annet vunnet priser på Grammisgalan.

annonse

Einár slo igjennom 2019 med sangen Katten i trakten. Videoen er tilegnet en venn som ble skutt i 2018, og gjenspeiler miljøet med våpen og narkotika.

Les også: Ny bomberekord i Stockholm

Han skal ha vært utsatt for trusler, men en vet enda ikke hvorfor og av hvem.

Skagerlind opplyser at flere personer er til avhør, ikke fordi de er mistenkt, men fordi de kanskje kan fortelle noe om hendelsen.

I 2020 ble han ble bortført av maskerte menn som med kniv. De stjal Rolexen hans, men han ville ikke snakke med politiet og hevdet at det var et PR-stunt.

Svensk artist mener nordmenn må slutte å snakke om «svenske tilstander»

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon