RISIKOVILLIG KAPITAL: Da en hytteutbygger med konkurshistorikk og betalingsanmerkninger ville låne to millioner kroner via plattformen FundingPartner, ble lånet fulltegnet på ti sekunder. Hytta på bildet har ingen forbindelse til den aktuelle saken. Illustrasjonsbilde. Foto: Halvard Alvik / NTB
annonse

Flere fryktet økonomisk dommedag da corona-pandemien brøt ut.

Slik gikk det som kjent ikke. Siden sommeren 2020 har børsene, valuta- og råvaremarkedet vokst til stadig nye høyder.

Nordsjøolje handles nå for 85 dollar fatet, opp fra tjue dollar i fjor. Forleden satte Bitcoin ny rekord på 65.000 dollar.

annonse

Ikke minst har Equinor, tidligere Statoil, har steget fra 170 til 235 kroner siden august. Det bidro til at Oslo Børs’ hovedindeks nylig passerte 1.200 poeng for første gang – opp fra 635 poeng i fjor sommer.

Les også: Lav interesse for leiligheter med kontor (+)

Men det er ikke bare på regulerte handelsplasser veksten er sterk. Også utenom børsene har det vært ville tilstander. I gråmarkedet for kapitalinnhenting har Ola og Kari hobbyinvestor plassert hundretalls millioner kroner under pandemien.

annonse

Hos lånformidleren FundingPartner hiver småsparere penger etter bolig- og hytteutbyggere som både har konkurshistorikk og betalingsanmerkninger.

I retur loves det renter opptil ti prosent.

Kun for abonnenter

Dette innholdet er forbeholdt våre abonnenter, logg inn for å få tilgang.
Ikke abonnent? Les mer her.

LOGG INN

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse
Kim Nord
Journalist - kim@resett.no - Kim Nord har forskerutdanning i statsvitenskap, mastergrad i offentlig administrasjon og kompetanse i universitetspedagogikk. Redaksjonelle ansvarsområder er de tyskspråklige land, Øst-Europa og Russland.