GRUNDIG KARTLEGGING: Sør-Øst politidistrikt, her ved politiinspektør Per Thomas Omholt avbildet 21. oktober, har fortsatt ingen full oversikt over de fornærmede etter terrorangrepet på Kongsberg 13. oktober. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
annonse
annonse

Straffeloven krever grundig kartlegging.

Som kjent ble fem personer drept og minst to såret i det antatt islamistiske terrorangrepet på Kongsberg 13. oktober.

I tillegg kommer de fornærmede i saken, det vil si personer som enten ble beskutt av gjerningsmannen eller som på andre måter stod utsatt eller farefullt til, herunder folk som måtte søke dekning.

annonse

Men halvannen uke senere har Sør-Øst politidistrikt fortsatt ingen full oversikt over hvor mange fornærmede det er.

Les også: Politiet: – Sykdom er det mest sannsynlige årsaken til Kongsberg-angrepet

Grunnen er, ifølge politiet selv, at det kreves grundig kartlegging av hvor de fornærmede befant vis-à-vis gjerningsmannen.

annonse

Dette har nemlig betydning for om de kan anses som fornærmet etter straffeloven.

– Det kommer til å ta noe tid å få et eksakt tall, opplyste politiinspektør Per Thomas Omholt til NTB lørdag ettermiddag.

Det var den etnisk skandinaviske islam-konvertitten Espen Andersen Bråthen (37) som begynte å skyte på folk med pil og bue inne på en Coop-butikk i 18-tiden 13. oktober.

Les også: De fleste Kongsberg-ofrene ble drept i sitt eget hjem

Etter å ha blitt konfrontert av politiet, rømte Bråthen ut bakdøren mens politiet midlertidig trakk seg ut av butikken for å iføre seg verneutstyr.

Deretter drepte Bråthen fem personer i Hyttegata med det som politiet omtaler som et stikkvåpen, både på gaten og ved å trenge seg inn i boliger.

Politiet vil fortsatt ikke konkretisere hva slags stikkvåpen det dreier seg om. Dette forklares med at de ikke vil påvirke vitner som ennå ikke er avhørt.

– Det kan hende vi kan gå ut med informasjon om dette snart, sier Omholt lørdag.

annonse

Kvinne ble truet av massedrapsmannen i Kongsberg i juli: – Snakket usammenhengende om islam

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon