- Resett - https://resett.no -

Sammenlignet Høyre med MDG

Da hun lørdag holdt sin første tale til partiets landsstyre etter valget, hamret Sylvi Listhaug løs på de andre partiene.

– Mens de andre partiene store sett bare er opptatt av klima morgen, middag og kveld, dør og lider mennesker i Norge fordi Norge ikke har råd til å ta i bruk de nyeste og beste medisinene og behandlingsmetodene, framholdt hun.

Norge er en sinke på området, mener Listhaug.

annonse

– Det rammer vanlige folk. Derfor forventer vi at det tas tak i dette. Frp kommer ikke til å gi seg før Norge ligger i front med å ta i bruk nye medisiner og behandlingsmetoder, slo hun fast.

Eldre

I valgkampen overdøvet klimasaken andre saker, anser Listhaug.

annonse

– Mens norske politikere bruker ropert om «klimakrise», er nesten halvparten av eldre på sykehjem underernært.

– Mens mediene og politikerne snakker og skriver side opp og side ned om klima, opplever mange innbyggere i Norge å bli sviktet når de trenger hjelp fra fellesskapet som mest. Ordninger og systemer fungerer ikke. Dette skal Frp ta tak i, lover hun.

Frp skal bruke tiden fremover på å bygge seg opp og bli det ledende opposisjonspartiet, fastslår Listhaug.

– Vi skal ta lederrollen. Det er nå jobben starter med å bygge oss opp mot kommunevalget i 2023. Og nå starter oppkjøringen mot 2025, der målet er å få byttet ut sosialistene, sier Frp-lederen.

Høyre-refs

I den 40 minutter lange talen rettet hun også et solid spark til sin tidligere regjeringspartner Høyre.

– En tredobling av CO2-avgiften som er vedtatt, og som Senterpartiet nå er med på, vil fort gi utflagging av industriarbeidsplasser og et fattigere Norge. At Høyre har stått i spissen og foreslått dette, er ufattelig, sier Listhaug.

– Det er smått absurd å lese at politikere i Høyre er skuffet over at ikke SV er med i regjeringen, sier hun.

– Det øses ut penger til bistand, symbolske klimatiltak, innvandring og integrering og saftige avgiftsøkninger for bilistene. De høres nesten ut som MDG. Men hverdagsproblemene her hjemme har man verken tid eller penger til å løse.

Tegn abonnement [1] eller støtt oss på andre måter [2] hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse