(AP Photo/Jacquelyn Martin)
annonse
annonse

Donald Trump lanserer sin egen sosiale plattform ettersom han er kastet ut av Twitter, Facebook og Youtube. Det plager mange i kommentarfeltene til norske hovedstrømsmedier.

Det er sjelden en dag uten at Donald Trump bli nevnt i norske medier. Sakene gir bra med klikk og i kommentarfeltene er det mange som har en mening.

Tidligere denne uken ble det kjent at Trump lanserer «Truth Social», et sosialt medium som skal ta opp kampen med Twitter, Facebook og Youtube.

annonse

– Jeg opprettet TRUTH Social for å stå opp mot tyranniet til Big Tech, sa Trump i uttalelsen, ifølge Newsweek.

– Vi lever i en verden der Taliban har en stor tilstedeværelse på Twitter, men din amerikanske favorittpresident har blitt taus. Dette er uakseptabelt, sa Trump videre.

Trumps nye sosiale plattform heter Truth social. Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock

Saken ble som forventet plukket opp av hovedstrømsmediene i Norge.

annonse

Nettavisen valgte å fokusere på at appen var blitt hacket av internettkrigere som hadde lagt ut bilder av griser. Sabotasjen var visstnok «gøy trolling», ifølge avisen.

Hissig

I kommentarfeltene til de største mediene i Norge på Facebook har innleggene hatt en hissig tone mot den tidligere presidenten og hans tilhengere. Skjellordene har haglet og mange er plaget over at Trump benytter seg av retten til å skape sin egen sosiale plattform.

– Kommer kun til å være nettroll, høyre ekstremister og bondeknøler på methamfetamin som kommer til å bruke den platformen, skriver en person i VGs kommentarfelt.

Skjermbilde Facebook VG.

En kvinne har valgt å gjøre narr av hudfargen til 75-åringen i det hun skriver at hun trodde at «Trump hadde lansert et nytt solarium». Trump har diagnosen rosacea, en vanlig hudsykdom som skaper rødmussethet i ansiktet.

Men kommentarene er ikke mindre hissig i TV 2 og Nettavisens kommentarfelt.

– Fuck Trump!!!, lyder det fra en person, mens en annen skriver at 75-åringen er en «jævla lysløgner og farlig mann»

En person er imidlertid oppgitt over folks intense hat mot Donald Trump.

annonse

– Utrolig hvor hjernevasket folk er. Lever med et irrasjonelt hat mot fyren, svarer en mann etter å ha lest alle de hatefulle kommentarene rettet mot Trump.

TMTG

Truth Social kommer til å bli lansert i første kvartal av 2022. Den nye plattformen er eid av nyetablerte Trump Media & Technology Group (TMTG), som skal ledes av Trump selv.

Den tidligere presidenten ble kastet ut av Twitter, Facebook og Youtube i januar i år i forbindelse med angrepet på kongressbygningen. Tek-gigantene hevdet at Trump fremprovoserte angrepet.

Trump ble også stil for riksrett med beskyldinger om å ha «oppildnet egne tilghengere til å store kongressbygningen». Trump ble til slutt frikjent og hadde ingen skyld i angrepet.

Akjsekurs til himmels

Etter at nyheten ble kjent om den nye sosiale plattformen steg aksjekursen til selskapet Digital World Acquisition til himmels torsdag. På et tidspunkt hadde den steget med 1500 prosent, ifølge Wall Street Journal.

Aksjekursen endte til slutt med på 94,2 dollar per aksje – en oppgang på 846 prosent siden onsdag.

Trump-aksje til himmels etter nyhet om lansering av TRUTH Social

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon