Dyrere strøm sammen med økt rente og større vedlikeholdsutgifter kan føre til en økning av bokostnadene på opp mot 30 prosent de neste årene, mener organisasjonen Huseierne. Illustrasjonsfoto: Paul Kleiven / NTB
annonse
annonse

Dyrere strøm er bare begynnelsen på økende bokostnader fremover.

Organisasjonen Huseierne ber boligeiere forberede seg på trangere økonomiske tider.

I oktober la organisasjonen fram en prognose som viser at bokostnadene vil stige med rundt 30 prosent de neste årene, melder NRK.

annonse

– Boliglånsrenta er den store kostnaden for mange. Den går oppover og kommer nok til å være høyere enn den er i dag. Vi får også høyere strømpriser. Det har vi allerede merket i høst, sier forbruker- og kommunikasjonssjef Carsten Phil hos Huseierne.

Dyrere forsikringer, økte kommunale utgifter og større vedlikeholdsutgifter på grunn av et våtere klima vil bidra til økte bokostnader, heter det seg.

Phil mener det kan bli tøft for mange når det å bo blir en større utfordring enn å komme seg til en bolig.

annonse

Forbrukerøkonom Derya Incedursun i Nordea deler bekymringen og mener at de som tjener minst og småbarnsfamilier vil merke det mest.

Reforhandling av avtaler både med banker, forsikringsselskap og strømleverandører, samt å gå gjennom eget forbruk, blir den nye hverdagen for mange skal vi tro økonomene.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon