Utenriksdepartementet (UD) i Oslo. Foto: Audun Braastad / NTB
annonse
annonse

Norge og andre vestlige land lover Tyrkias å ikke blande seg inn i indre anliggender, for å forhindre utvisning av ambassadører.

I forrige uke truet Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan med å kaste ut ambassadørene fra ti vestlige land, blant dem Norge. Dette fordi landene har protestert mot behandlingen av filantropen Osman Kavala.

USAs ambassade i Ankara, samt ambassadene til Canada, Nederland og New Zealand, sendte mandag ut likelydende Twitter-meldinger der de lover å ikke blande seg inn i Tyrkias indre anliggender, ifølge Reuters.

annonse

Norges, Sveriges, Danmarks og Finlands ambassader i landet retvitret meldingen fra den amerikanske ambassaden. Det har foreløpig ikke kommet noen lignende uttalelser fra Tyskland og Frankrike.

Kavala har sittet fengslet uten dom siden 2017 for angivelig å ha vært involvert i protestene i Geziparken i Istanbul i 2013. Han ble i fjor frikjent for dette, men arrestert igjen umiddelbart.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon