VIL IKKE FORTELLE FN ALT: Klima- og miljøminister Espen Barth-Eide (Ap) tar ikke klimamålet fra Hurdalsplattformen med seg når han reiser til FNs klimatoppmøte COP26 i Glasgow. Foto: Annika Byrde / NTB
annonse
annonse

Regjeringen har en målsetting om at Norge skal kutte utslippene av klimagasser med 55 prosent. Det er 5 prosent høyere enn Solberg-regjeringens målsetting, men Regjeringen vil ikke informere FN om økningen i forkant av klimatoppmøtet COP26.

– Vi har en internasjonal forpliktelse som står der og så har vi satt et politisk mål i Norge på toppen av det, som er alvorlig ment og som vi skal oppfylle, forklarer klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap) ifølge NTB..

Bakteppet er at Arbeiderpartiet og Senterpartiet i regjeringsplattformen fra Hurdal lover å kutte utslippene av klimagasser med 55 prosent fra 1990-nivå innen 2030, mens målet Norge har meldt inn til FN, er et kutt på «minst 50 prosent og i retning av 55 prosent» som ble meldt inn av den borgerlige regjeringen i 2020.

annonse

Eide gjør det klart at Norge ikke kommer til å melde inn noe forsterket mål i forbindelse med klimatoppmøtet COP26 som skal avholdes Glasgow fra 31. oktober til 12. november.

Eide forklarer at målet på 50–55 prosent er tett knyttet til den norske avtalen med EU om felles oppfyllelse av klimamålene og at det er dette som den juridisk bindende internasjonale forpliktelsen Norge har påtatt seg.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon