Byråd for oppvekst og kunnskap Inga Marte Thorkildsen (SV). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
annonse
annonse

Syv år har gått uten at Oslo kommune har gitt voldsoffer og lærer Clemens Saers oppreisning. Det er en skamplett for avgått byråd Inga Marte Thorkildsen, mener Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum.

– For øvrig har jeg ikke vært inne i detaljene i Saers sak. Dette har vært håndtert av kommunaldirektør i samråd med kommuneadvokaten. Verken jeg eller byrådet har vært tett på, sier Thorkildsen til Aftenposten.

– Det er for lettvint, skriver Stavrum i Nettavisen

annonse

Les også: Inga Marte Thorkilden får knusende kritikk – fra Rødt

I 2014 ble lektoren Clemens Saers utsatt for grov vold av en elev, og ble varig ufør av skadene.

– I løpet av disse syv årene har ikke Oslo kommune mannet seg opp til å gjøre det eneste ærefulle, nemlig å rydde opp i saken, skriver han, og legger til:

annonse

– Men det sier noe om motviljen mot å ta i en sak som har utviklet seg til en vond og pinlig verkebyll for Oslo kommune.

Saers krevde 250.000 i oppreisning, men tapte i Tingretten. Partene måtte dekke egne saksomkostninger. Men kommunen fikk hard kritikk: «Retten finner etter dette tilbakeholdelsen av informasjon kritikkverdig, idet taushetsplikten vanskelig kan forstås slik at informasjon om det skadepotensial eleven representerte ikke kunne formidles til alle som kunne tenkes å komme i kontakt med ham.»

Les også: Arild Rønsen til Inga Marte: – Hvorfor tjener du 700.000 mer enn en lektor?

Nettavisens redaktør Gunnar Stavrum.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Syv år senere er Clemens Saers uten jobb, men med betydelige advokatutgifter etter å ha ført saken via Lagmannsretten og blitt nektet å få den opp i Høyesterett, sier Stavrum, og kaller saken en skamplett:

– Det er mulig at Oslo kommune har juridisk rett, men kommunen har definitivt ikke moralen på sin side. Å la dette ende opp med at et uskyldig voldsoffer sitter igjen med store kostnader og null oppreisning er rett og slett en skamplett.

Voldsutsatt lærer får ikke saken opp i Høyesterett

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon