Illustrasjonsbilde. Erlend Wiborg (innfelt). Høyspentmaster ved Hellerudsletta i Skjetten. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB .
annonse
annonse

Regjeringen vil gi nærmere 3 000 kroner i ekstra bostøtte til personer bosatt i de delene av landet der strømmen er dyrest. Men dette rammer skjevt, mener Frp.

– Vi ser at de høye strømprisene kan bli en stor belastning, særlig for de med svak økonomi. Vi foreslår derfor en ekstra utbetaling i områdene der strømmen er dyrest. Med dette forslaget vil om lag fem av seks bostøttemottakere få ekstra penger, sa kommunal- og distriktsminister Bjørn Arild Gram i en pressemelding før helgen.

Men hvem er disse mottakerne? Fremskrittspartiet har sett på tallene. Innvandrere er klart overrepresentert blant de som får bostøtte, 42 prosent av husholdningene som fikk bostøtte i 2019 hadde innvandrerbakgrunn ifølge SSB. Mens 12.5 prosent av innvandrerhusholdningene fikk bostøtte, fikk bare 3,9 prosent av de uten innvandrerbakgrunn bostøtte.

annonse

Et klart flertall av de som får bostøtte får også annen offentlig støtte i tillegg.

– Tallene fra SSB viser at regjeringens tiltak rammer skjevt. FrP vil ha tiltak som reduserer strømprisene for hele befolkningen, ikke bare enkeltgrupper, sier FrPs innvandringspolitiske talsmann, Erlend Wiborg, til Resett.

Med henvisning til Ap og Sps egne slagord mener Wiborg regjeringens ordning i liten grad hjelper «folk flest, vanlige folk».

annonse

– Hva er FrPs forslag?

– På kort sikt vil FrP fjerne el-avgift og moms ut året, og har bedt regjeringen komme tilbake med et forslag som muliggjør fjerning av avgifter og moms på strøm også i 2022, svarer Wiborg.

Han sier Frp også vil begrense elektrisitetseksporten. Gjennom el-avgift på eksport av kraft til utlandet vil tilbudet i Norge øke, noe som vil redusere prisene innenlands, resonnerer Wiborg. FrP vil også bruke av inntektene staten får fra utlandseksporten til å redusere strømprisen for forbrukerne.

– På lengre sikt er det viktigste å stanse all elektrifisering av sokkelen. Dette vil øke kostnadene for både bedrifter og privatpersoner, og tilsvarer strøm til hundretusenvis av husstander. FrP vil også bygge ut vannkraften, blant annet gjennom å endre skattesystemet og ta en fullstendig gjennomgang av alle de vernede vassdragene, sier Erlend Wiborg til Resett.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon