EN VANLIG GUTT FRA BÆRUM: Dagbladet publiserte et intervjuet med Valon Avdyli, som nå, sammen med broren Visar, er siktet og etterlyst for drapet på Mortensrud. Foto: Faksimile av Dagbladet.no 26. februar 2015
annonse
annonse

Brødrene Valon (35) og Visar (32) Avdyli fra Bærum er siktet og etterlyst for drapet på Mortensrud 7. oktober.

De to norsk-albanske brødrene er internasjonalt etterlyst etter drapet på Hamse Hashi Adan på Mortensrud. Begge er tidligere dømt for terrorvirksomhet.

Brødrene er kjent for politiet fra tidligere, blant annet gjennom Høyesteretts dom 28. juni 2016 hvor de er domfelt for terrorvirksomhet.

annonse

Valon Avdyli ble dømt til fengsel i fire år og ni måneder for å ha kjempet for IS mens broren Visar fikk en fengselsstraff på kun syv måneder for å ha hjulpet organisasjonen og brutt våpenlovene.

Politiet ser imidlertid ingen sammenheng mellom tidligere domfellelser og drapet på Mortensrud, skriver Oslo politidistrikt i pressemeldingen.

Brødrene forlot landet og reiste til Kosovo to dager etter Mortensrud-drapet, men politiinspektør Børge Enoksen sa i dag at de på det tidspunktet ikke hadde brødrene på radaren.

annonse

Som forklaring på hvorfor politiet nå har gått til det skritt å etterlyse brødrene med navn og foto, forteller Enoksen at brødrene har hatt mange muligheter til å melde seg til politiet uten å benytte sjansen og at etterlysningen er nødvendig av hensyn til å få oppklart saken.

Blomster og lys utenfor en inngang på Lofsrud skole på Mortensrud i Oslo etter at 20 år gamle Hamse Hashi Adan ble skutt og drept. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Saken oppdateres

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon