Sentralisering har gjort det vanskelig å forebygge kriminalitet ute i bydelene i Oslo, mener justisminister Emilie Enger Mehl (Sp). Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) sier hun vil vurdere å åpne flere lokale politistasjoner i Oslo.

Det har vært en rekke skyteepisoder i hovedstaden den siste tiden. Det er skutt på t-banen, og det er skutt i utsatte boligområder. Det har vært en bølge med knivstikking og ran, dessuten.

justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) skylder på sentralisering, som hun mener har gjort det vanskelig å forebygge kriminalitet ute i bydelene i Oslo.

annonse

– Jeg vil gjøre et grundig arbeid for å vurdere hvor det er behov for å opprette lokale politistasjoner, og dette kan også være aktuelt i bydeler i Oslo, sier justisministeren til Avisa Oslo.

Mehls partikolleger i Sp, med Jan Bøhler i spissen, pekte på behovet for lokale politistasjoner på Mortensrud, Stovner og Furuset.

Justisministeren varsler også en gjennomgang av nærpolitireformen, etterfulgt av en konkret plan for å styrke politiets nærvær.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon