Martin Kolberg advarte mot Ole Henrik Krat Bjørkholts (Ap). Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
annonse

Dagens Næringsliv publiserte i helgen innlegg fra Ole Henrik Krat Bjørkholts (Ap) Facebook-side. Nå har de fulgt opp med en ny artikkel. Denne gang om at fylkeslaget i Buskerud advarte mot sin egen partifelle.

DNs utvalg av Facebook-innlegg fokuserte på at Bjørkhold hadde «takket Hege Storhaug og hyllet danske høyrepopulister».

Blant annet sommeren 2015, hvor Dansk Folkeparti gjorde et godt valg.

annonse

– Dette tror jeg appellerer til mange. For så vidt litt samme oppskrift som Sverigedemokraterna. Vi ser samme tendens i Norge. Når Jonas Gahr Støre gjør generaltabben å trekke Ap til venstre innvandringspolitisk, går de ned på meningsmålingene, skrev Ap-politikeren i et innlegg på Facebook.

Ole Henrik Krat Bjørkhold. BIlde hentet fra Facebook

Etter at DN har henvendt seg til ham og til statsråd Ingvild Kjekhol, som han er utnevnt til statssekretær hos, har Bjørkholt slettet innleggene DN har fokusert på.

– Jeg angrer på at jeg uttalte meg som jeg gjorde og ville ikke ha skrevet det samme i dag. Jeg har derfor valgt å slette postene DN viser til på min Facebook-profil, og jeg stiller meg fullt og helt bak den politikken som ligger i Hurdalsplattformen.

annonse

Bjørkholt meldte seg inn i Ap i 2011 og var fastlege i Drammen. I 2019 ble han vararepresentant i bystyret i Drammen og omtaler seg som @APdoktoren på Facebook.

Martin Kolberg er en slugger innen Ap-systemet, men har trukket seg tilbake. Likevel har han beholdt vervet som leder for Buskerud Ap. Kolberg ble orientert om hvilken statssekretær helseministeren Ingvild Kjerkol hadde i tankene cirka en uke før utnevnelsen fredag, skriver DN.

– Vi var forbeholdne til Bjørkholt som statssekretær og det ble meldt inn til de som behandler utnevnelser. Nå tar vi til etterretning at han likevel ble utnevnt og legger til grunn at det var på grunn av hans faglige kvalifikasjoner, sier Kolberg.

– Hvorfor var dere forbeholdne? spør DN.

– Det var på grunn av holdningene som kommer til uttrykk i innleggene som DN har referert, sier Kolberg.

annonse

DN skriver selv at de har kontaktet Helsedepartementet og SMK. Det er stabssjef på Statsministerens kontor (SMK), Kristine Kallset, som har ansvaret for bakgrunnsjekker av statsråder og statssekretærer.

«Men hverken Kjerkol eller Statsministerens kontor hørte på Kolbergs reservasjoner mot Bjørkholt. DN har spurt SMK hvordan de sjekket Bjørkholt og om de visste om hans innlegg. De har ikke svart. Heller ikke helseminister Ingvild Kjerkol vil kommentere Kolbergs uttalelser,» skriver DN.

De trekker også frem et annet innlegg fra Bjørholt fra mai 2021.

Da delte Bjørkholt angivelig et innlegg i Drammens Tidende fra partiet De kristne. De skisserte fem tiltak mot politisk islam, som å forby utenlandsk finansiering av moskeer i Norge. Blant tiltakene var også å «forby all bruk av hijab i uniformer og offentlige stillinger.»

Bjørkholt skrev ifølge DN at han var helt enig i både frykten for politisk islam og tiltakene som skisseres.

– Det jeg skrev og de innleggene jeg delte er i ytterkanten av den innvandringsdebatten vi har hatt i Norge. De er for skarpe og uforsonlige og bidrar ikke til god debatt om et vanskelig saksfelt. Selv om jeg tilhører den delen av Arbeiderpartiet som er for en strengere innvandringslinje, har jeg flyttet meg politisk på området siden den gang, svarer Bjørkholt til DN.

Takket Storhaug og likte dansk innvandringspolitikk – nå beklager statssekretæren fra Arbeiderpartiet

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse