Vladimir Putin. Foto: Mikhajl Klimentjev / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Statsminister Jonas Gahr Støre ser likevel tegn til at Russland er på glid i klimasaken, skriver NTB.

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) tok imot Russlands utenriksminister Sergej Lavrov i regjeringens representasjonsanlegg i Oslo tirsdag. De to kjenner hverandre fra tiden da også Støre var utenriksminister. Foto: Terje Bendiksby / NTB

– Det er bevegelse i noen av de største landene. Den kommer sent, men den er på vei. I møte med den russiske utenriksministeren hørte jeg toner som sier noe om Russlands syn på dette som vi aldri har hørt før, sa Støre til Stortinget onsdag.

– Vi har ikke hørt særlig engasjement rundt klima fra president Putin. Snarere tvert imot. Men jeg tror Russland nå begynner å se konsekvensene av klimaendringene i Russland: Det som skjer med smelting av permafrost, det som skjer i nord med nordlig sjørute og så videre. Det viser at Russland i høyeste grad, som verdens største land geografisk, er påvirket av klimaendringene, utdyper Støre overfor NTB.

annonse

Støre og Lavrov mener begge at full stans av oljeaktiviteten i Arktis, slik EU går inn for, ikke er en god løsning.

I forrige uke ble det kjent at Russlands president Vladimir Putin ikke vil delta på klimatoppmøtet i Glasgow (COP26).

Les også: NTB melder at Greta Thunberg tviler på klimatoppmøtes effekt

Norge får nøkkelrolle på klimatoppmøtet i Glasgow

annonse

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon