Foto: Phil Rees/REX
annonse
annonse

Norsk vegansamfunn søkte om å bli et trossamfunn, men fikk avslag av Statsforvalteren.

– Norsk vegansamfunn ble stiftet som et livssynssamfunn i august 2020, så det er helt naturlig at vi, som andre livssyn, søkte om registrering av livssynssamfunnet hos Statsforvalteren, skriver Steffen T. Althand, Jon Vegard Venås og Henrik Kjellmo Larsen i Norsk vegansamfunn i TV 2, og legger til: 

– I forarbeidene til den nye trossamfunnsloven er det argumentert godt for den samhørighets-skapende og positive effekten av å ha gode, levende og relevante livssynssamfunn.

annonse

Les også: Biolog: – Veganisme er en spiseforstyrrelse, ikke en diett

De skriver at veganisme er et livssyn, og Norsk vegansamfunn er stiftet som et livssynssamfunn for at mennesker som har et vegansk livssyn skal praktisere dette i fellesskap. Da skal de også motta den samme «støtten» som andre tros- og livssynssamfunn mottar.

– Alternativet er et brudd på menneskerettighetene som medfører at veganere må via sin egen skatt betale for andres livssynsutøvelse i tillegg til å betale for sin egen, skriver de, og legger til noe viktig:

annonse

– Støtten er som alle andre utbetalinger fra staten en omfordeling av midler til fellesskapet, betalt fra den enkelte.

Røde tomater. Illustrasjonsfoto: Frank May / NTB scanpix

Representantene for Norsk vegansamfunn sier at når de ønsker å få støtte til deres livssyn, ønsker de bare å få deres egne penger tilbake.

– Det er mer korrekt å se på det som en refusjon, enn støtte.

Det er svindyrt å være veganer

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon