– Regjeringen skal spille på lag. Det skal ikke være den overkjøringen og tvangstenkningen som var ved forrige regime, avsluttet Vedum talen sin med til stor applaus fra landsstyremøtet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

I et brev, sendt fra kommunal- og moderniseringsminister Bjørn Arild Gram har sendt til Troms og Finnmark fylkeskommune, gir regjeringen klarsignal for oppløsning.

– Der står det rett ut at nå skal de to fylkene gjenoppstå. Vi kan starte prosessen, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i sin tale til landsstyremøtet i Senterpartiet fredag ettermiddag.

– Regjeringen skal spille på lag. Det skal ikke være den overkjøringen og tvangstenkningen som var ved forrige regime, sa Vedum avslutningsvis i talen sin,  til stor applaus fra landsstyremøtet.

annonse

I brevet fra Gram står det at regjeringen vil legge til rette for deling av tvangssammenslåtte kommuner og fylker som sender søknad etter vedtak i henholdsvis fylkesting eller kommunestyre.

– Det fremgår av regjeringserklæringen at regjeringen vil sende en sak til Stortinget med forslag om å innvilge den innsendte søknaden fra fylkestinget i Troms og Finnmark, skriver han.

Statsråden opplyser også at regjeringen snarlig vil gi informasjon om hvordan arbeidet med å dele tvangssammenslåtte kommuner og fylkeskommuner legges opp.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon