– Regjeringen skal spille på lag. Det skal ikke være den overkjøringen og tvangstenkningen som var ved forrige regime, avsluttet Vedum talen sin med til stor applaus fra landsstyremøtet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

I et brev, sendt fra kommunal- og moderniseringsminister Bjørn Arild Gram har sendt til Troms og Finnmark fylkeskommune, gir regjeringen klarsignal for oppløsning.

– Der står det rett ut at nå skal de to fylkene gjenoppstå. Vi kan starte prosessen, sa Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum i sin tale til landsstyremøtet i Senterpartiet fredag ettermiddag.

– Regjeringen skal spille på lag. Det skal ikke være den overkjøringen og tvangstenkningen som var ved forrige regime, sa Vedum avslutningsvis i talen sin,  til stor applaus fra landsstyremøtet.

annonse

I brevet fra Gram står det at regjeringen vil legge til rette for deling av tvangssammenslåtte kommuner og fylker som sender søknad etter vedtak i henholdsvis fylkesting eller kommunestyre.

– Det fremgår av regjeringserklæringen at regjeringen vil sende en sak til Stortinget med forslag om å innvilge den innsendte søknaden fra fylkestinget i Troms og Finnmark, skriver han.

Statsråden opplyser også at regjeringen snarlig vil gi informasjon om hvordan arbeidet med å dele tvangssammenslåtte kommuner og fylkeskommuner legges opp.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon