Espen Barth-Eide (Ap) Foto: Annika Byrde / NTB
annonse
annonse

Indonesia ville ikke ha penger av Norge for å redusere avskoging. Men klimaminister Espen Barth Eide vil rette på det. 

– Noe av det første jeg gjorde var å ha et møte med Indonesias ambassadør her i Norge, sier Barth Eide til Bistandsaktuelt.

Norge skulle betale opp til en milliard dollar om Indonesia greier å få ned avskogingen. Men tidligere i år ville ikke Indonesiske myndigheter ta imot mer penger. De begrunnet det med at Norge kom med for mange krav. 

annonse

Nå skal Barth Eide rydde opp i saken, og skal møte skog- og miljøminister Siti Nurbaya Bakar på klimatoppmøtet COP 26 i Glasgow.

– Signalene fra Indonesia er at de setter pris på samarbeidet og ønsker å ha dialog. Jeg vil ikke forskuttere hva som kommer ut av det, men vi mener det er viktig å videreføre et godt forhold til Indonesia og finne ut hvordan vi kan gjøre det i fellesskap, sier Barth Eide.

Les også: Rapport: Elbiler er ikke klimavennlige

annonse

Tidligere samarbeidet Norge med Brasil om bevaring av regnskog. Men det tok slutt da Jair Bolsonaro ble president. I Hurdalsplattformen vil de ha en gjennomgang og fornying av regnskogsatsingen, som koster tre milliarder kroner i året. 

Brasils president Jair Bolsonaro. Foto: AP / NTB scanpix

Barth Eide er tilhenger av karbonfangst-teknologi. Men han sier at naturens eget karbonopptak er viktigere. 

– Noe av det mest meningsløse jeg kan tenke meg er å bruke fryktelig mye penger på industrielle karbonfangstanlegg samtidig som du ødelegger Jordas evne til å gjøre det samme for en titusendel av prisen.

Stor økning i klimarelaterte miljøkatastrofer, sier FN og NTB. Men stemmer det? (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon