Rapperen Temur i Oslo rådhus på markeringen av 50 år med pakistansk arbeidsinnvandring til Norge. Foto: Torstein Bøe / NTB
annonse
annonse

Kong Harald var blant deltakerne når Oslo kommune fredag feiret 50 år med pakistansk arbeidsinnvandring.

Både fredag og lørdag feirer Oslo 50-årsjubileet for den pakistanske innvandringen til Oslo.

Jubileumskomiteens leder, Khalid Mahmood, åpnet fredag seremonien i Oslo rådhus, før byrådsleder Raymond Johansen (Ap) holdt tale. Det samme gjorde Pakistans ambassadør til Norge, Tale Baber Amin. Lørdag er det duket for folkefest på Rådhusplassen for å markere jubileet videre.

annonse

Hadia Tajik (Ap) ble fredag første politiker med innvandrerbakgrunn som fungerte som norsk regjeringssjef under statsråd på Slottet, ifølge NRK.

– Selv om tidspunktet er tilfeldig, er det noe vakkert over at det sammenfaller med mine foreldres generasjons ankomst til Norge, sa Tajik, som selv har familiebakgrunn fra Pakistan.

Innvandringen fra Pakistan startet på midten av 1960-tallet og tiltok fra 1971.

annonse

Det er om lag 40.000 nordmenn som har bakgrunn fra Pakistan, ifølge Statistisk sentralbyrå (SSB). Om lag halvparten er innvandrere, mens de øvrige er norskfødte etterkommere.

Abid Raja er en frekk, populistisk pakistaner – hans fiendtlighet mot det norske er farlig

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon