Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
annonse
annonse

19-åringen var under prøveløslatelse fra soningen av en tidligere voldtektsdom da han begikk en ny voldtekt. 

Gutten med bakgrunn i Afrika var 16 år gammel da han begikk sin første voldtekt. Han overfalt en 40 år gammel kvinne i Sofienbergparken i Oslo. Tiltalen beskriver en svært grov voldtekt. Kvinnen ble overfalt og dyttet mot et tre. Deretter ble hun presset ned mot bakken mens gutten voldtok henne.

Han hadde sonet to tredeler av dommen før han slapp ut på prøve. To måneder senere begikk han en ny voldtekt, og er nå tiltalt på nytt, skriver TV 2.

annonse

Les også: Dømt til flere års fengsel for voldtekt – får behandlet asylsøknadene mens de sitter fengslet (+)

Aktor mener at dette vil være skjerpende under rettssaken:

– Generelt sett vil tidligere straffbare forhold og forhold begått i prøvetid ved prøveløslatelse kunne få betydning ved straffutmålingen i saken. Betydningen i denne konkrete saken vil jeg komme tilbake til under hovedforhandlingen, sier statsadvokat Ingrid Vormeland Salte.

annonse

Utover voldtekt har gutten blitt dømt for en rekke forhold, skriver Nettavisen. I 2018 deltok han i et ran av en 68 år gammel mann i Frognerparken og tok klokken og mobiltelefonen hans. Samme år knakk han kjeven og ødela tennene til en mann som han overfalt på Grønland.

Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB scanpix

Les også: Resett i Oslo tingrett onsdag: to forskjellige voldtektssaker hvor gjerningsmenn hadde innvandrerbakgrunn (+)

Som femtenåring skallet han en vekter og forsøkte å bite politiet i fingeren. Mange ganger har han gjort kraftig motstand mot politiet, og truet tjenestemenn med at de er ferdige hvis de setter sine ben på Romsås.

Han ble dømt til ungdomstraff, det er en straffereaksjon som benyttes mot unge mennesker i håp om at de kan komme ut av en kriminell atferd.

Dette fortalte ikke NTB om voldtektssaken i Drammen (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon