Politiet på plass på Malmö flyplass søndag, der en 57 år gammel kvinne er pågrepet etter en klimaaksjon. Foto: Johan Nilsson/TT / NTB
annonse
annonse

Klimaaktivister har gjennomført ulovlige aksjoner på svenske flyplasser. 

På Bromma, som stort sett brukes til innenrikstrafikk, er det fire personer som er pågrepet. Her ble flytrafikken i en periode strengt.

– Fire ankommende fly ble berørt og ble omdirigert til Arlanda, sier Robert Pletzin, som er talsperson for Swedavia. Ved 14-tiden søndag ble flyplassen åpnet igjen. Pletzin sier det kan bli enkelte forsinkelser.

annonse

I Malmö tok en 57 år gammel kvinne seg inn på flyplassområdet og kom seg til rullebanen. Hun er pågrepet og siktet for flyplassabotasje, melder NTB.

Ifølge aktivistgruppa Extinction Rebellion er det et av deres medlemmer som har gjennomført aksjonen i Malmö, skriver Aftonbladet.

Limte fast hendene

I Växjö tok to personer seg inn på flyplassområdet og limte fast hendene til rullebanen. De er pågrepet, og på Landvetter er ytterligere to personer pågrepet.

annonse

Det har også vært en aksjon i Halmstad sør i Sverige, der to personer nektet å sette seg ned i et fly.

– Politiet tok hånd om to personer om bord i flyet og ledet dem ut. Ytterligere tre personer ble påtruffet i avgangshallen med bannere, disse ble kontrollert og vist bort fra stedet, skriver politiet i Hallands län i en pressemelding.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon