Parkeringsplassen på Huk i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB
annonse
annonse

Huk på Bygdøy er et populært bade- og turområdet i Oslo. De mister nå 110 parkeringer.

Men Bymiljøetaten som står bak prosjektet uttaler at hensikten er å legge til rette for at flere kan reise kollektivt, gå og sykle til badestranden. Vei, fortau og gang- og sykkelvei skal rehabiliteres og tydeliggjøres. I stedet for biler skal det bygges en sykkelparkering med plass til 200 sykler. Det skal også plantes nye trær og planter, skriver Avisa Oslo

Les også: MDG fjerner parkeringsplass i borettslag – gir skambud i erstatning

annonse

Etter at 110 parkeringsplasser forsvinner vil være rundt 230 igjen. Byggeperioden anslås til å vare fra november 2021 til og med juni 2022. Da skal området stenges for biler, men det åpnes for en snuplass for busser. 

Badestranden Huk i Oslo. Foto: Erik Johansen / NTB

– Vi håper folk fortsetter å bruke Huk under anleggsperioden, men man må være oppmerksom på at parkeringstilbudet nå blir redusert. Spesielt i helgene kan det være lurt bruke andre transportmidler enn bil ut til Huk, sier prosjektleder i Bymiljøetaten, Hege Benedicte Selbekk.

Bydelen som gir rent flertall til MDG, SV og Rødt: – Vanskelig for folk på Løkka å forstå at ikke alle lever som dem (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon