- Resett - https://resett.no -

Bedrageritiltalt Ap-politiker: – Det er vanskelig å skille mellom private reiser og jobbreiser

Den bedrageritiltalte Ap-politikeren Hege Haukeland Liadal innrømmer rot med egen økonomi og sa i sin forklaring i retten i dag at hun har slitt med å ha kontroll på økonomien tross høy inntekt.

Den tidligere stortingsrepresentanten fra Arbeiderpartiet, som har representerte Rogaland på stortinget fra 2013 og frem til årets valg, har over flere år hatt en samlet lønn på rundt en million kroner inkludert sin lønn for styreverv ved Rutebåten Utsira.

Liadal måtte møte i Oslo tingrett i dag tiltalt for grovt forsettlig bedrageri mot Stortinget på til sammen rundt 118.000 kroner. Tiltalen gjelder 56 reiseregninger hun har levert til Stortinget. Det er satt av 6 uker til behandling av saken.

annonse

I retten fortalte hun at likevel har hatt en del regninger som har gått til inkasso.

– Jeg har ikke alltid hatt kontroll på betaling av regninger. Jeg har hatt rot med egen økonomi, sa hun i retten i dag.

Aktor viste i retten til at Liadal hadde høy kredittkortgjeld og forbrukslån, og at flere høye regninger hadde gått til inkasso.

annonse

I retten sa Liadal at hun syns det er vanskelig å skille mellom private reiser og jobbreiser.

– Ja, det kan være vanskelig, sa Liadal.

Liadal forklarte i retten at nesten alt hun gjør i livet gjør hun samtidig som stortingsrepresentant, selv når hun er med mannen sin på en kunstutstilling i Tysvær kommune, hvor han jobber som kulturkonsulent.

Men ett sted går tydeligvis grensen for når Liadal oppfatter at hun ikke også er tilstede i form av å være stortingsrepresentant. Det er når hun er i bryllup eller i andre private selskap. Da sender hun ifølge egen hukommelse ikke reiseregninger.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474