Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) under nøkkeloverrekkelse i Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Næringsministerens møbelfabrikk får offentlig støtte til tross for at bedriften har en solid økonomi.

Næringsministerens Jan Christian Vestre eier 70 prosent av familiebedriften, Vestre AS og moren de resterende 30 prosentene. De produserer utemøbler i det offentlige rom. Hans formue er anslått til å være over 100 millioner kroner, skriver Nettavisen

Jan Christian Vestre har bakgrunn fra AUF, der han satt i sentralstyret og han har også vært politisk rådgiver i Næringsdepartementet, skriver E24.no

annonse

Roy Steffensen fra FrP er kritisk til at bedriften som nå investerer 300 millioner kroner likevel får store tilskudd fra det offentlige. Vestre AS har fått 5,8 millioner i støtte fra Enova, 45 millioner fra Innovasjon Norge og 44 millioner fra kommunen, til sammen 95 millioner.

Les også: Bedrageritiltalt Ap-politiker for retten

Han mener det er skuffende at departementet ikke kan eller tør å si om det er et godt eksempel på aktiv næringspolitikk. 

annonse

Selv mener jeg generell skattelette, ikke særnorske avgifter, ikke dyre CO2-avgifter som er dobbelt så høye som i EU, og fortsatt satsing på samferdsel, er bedre næringspolitikk enn å gi tilskudd til enkeltbedrifter, sier Steffensen, og retter en brodd mot APs politikk:

Roy Steffensen (Frp). Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

– Det blir nok en økning i avgiftene til de fleste, mot at noen få får tilskudd, etterfulgt av store medieshow med overrekkelse av sjekker. Da kan regjeringen vise hvor flinke de er til å satse på næringslivet.

Jan Christian Vestre vil ikke svare på kritikken fra Steffensen. Men på spørsmål om hvilke forutsetninger staten har for å plukke vinnere fremover, svarer han:

– Vi skal bruke fellesskapets virkemidler mest mulig effektivt for å bidra til høyest mulig verdiskaping i et mangfold av næringer. Når jeg sier vi skal ha en aktiv næringspolitikk, handler ikke det først og fremst om at staten skal plukke vinnere.

Strømprissjokket – nå er det vanlige folks tur

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon