Subjekt-redaktør Danby Choi. Foto: Subjekt
annonse
annonse

Hvis vi skal bekjempe rasisme, blir vi nødt til å se forbi hverandres hudfarger. Så hvorfor ikke nå?

– Som ikke-hvit og liberal har jeg mange ganger fått høre at jeg har «feil meninger». En brun mann med innvandrerbakgrunn skal nemlig være forsiktig med å mene noe som «bryter med egne rekker», skriver sjefredaktør i Subjekt Danby Choi i VG, og beskriver en jantelov:

– Jeg er blitt kalt for en ulv i fåreklær, en «neoliberal» som ikke burde kunne tale for asiater og en som «svikter sin egen minoritet». 

annonse

Han skriver at han ikke er den eneste. Det er egne skjellsord – disse «kinder-eggene», «kokosnøttene» og «Uncle Tom»-ene som ikke innehar de typiske «minoritetsmeningene».

– Denne kritikken kommer ironisk nok fra dem som hevder å være hardbarkede antirasister. Det får dem jo til å fremstå som gode.  

Han mener denne typen identitetspolitikk er rasistisk fordi den skaper fiktive skiller mellom oss som mennesker. Choi vil ikke være et offer, men det er den rollen antirasistene tilbyr ham.

annonse

Les også: Hvordan går det med innvandrermannen i Norge? (+)

Choi sier at antirasister skyter seg selv i foten når de mener at man ikke skal bruke andre kulturer for egen «vinning». Dette er kontraproduktivt fordi vestlig kultur får spre seg fritt i Østen, mens østlig kultur blir stanset. Av woke-tollen selv!

– Når noen mener at kun jeg, som koreaner, kan ha på meg en hanbok (den koreanske folkedrakten) i lys av at jeg er koreansk, blir jeg skuffet på vegne av alle de norske og hvite jentene som har lagt sin elsk på den fargerike silkedrakten, skriver han.

Kan bare etniske nordmenn bruke bunad?

Aktivister holder Black Lives Matter-flagget. REUTERS/Leah Millis

– Nå og fremover håper jeg folk av forskjellige hudfarger og seksuelle orienteringer kan få kle seg i hva de vil, og være redaktører, direktører, kunstnere og fotballspillere – uten å måtte være en minoritetsredaktør, minoritetsdirektør, minoritetskunstner eller minoritetsfotballspiller.  

Innvandrer: – Den verste formen for rasisme i Norge er den blant innvandrere (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon