Brannvesenet rykket natt til søndag ut på brann i et kafélokale i gamlebyen i Oslo sentrum. Vitner har opplyst å ha sett noen knuse en rute i bygget, før det begynte å brenne. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Det brenner i et kafélokale i Oslogate på St. Halvards plass i Gamlebyen.

Beboere i leiligheter på samme sted evakuerte seg selv. Foto: Fredrik Hagen / NTB

Flere er evakuerte og politiet mistenker at brannen er påsatt, skriver NTB.

To menn ble sett løpe fra stedet.

annonse

– Det var to høye, voksne menn med store boblejakker eller hettegensere. De knuste ruta og hev inn noe. Kort tid etter begynte det å brenne, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt.

– Vitner har opplyst at en person har knust en rute på stedet. Like etter begynte det å brenne, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen i Oslo politidistrikt.

Pedersen opplyser om at flere beboere oppover i etasjene har evakuert seg selv.

annonse

– Så får vi se om det blir nødvendig å finne annen innkvartering for dem i natt.

Bygningen som brenner er en såkalt 1890-gård, opplyser brannvesenet.

– Men nå ved 2.30-tiden begynner vi å få kontroll på de åpne flammene. Nå skal vi undersøke at det ikke brenner i konstruksjonen, sier vaktkommandør Arvid Nordstrand i Oslo brann- og redningsetat.

– Gården er sjekket og gjennomgått av brannmannskapene og alle har fått flytte hjem igjen, forteller Pedersen klokken 3.30.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon