Titusenvis av mennesker deltok i den store klimademonstrasjonen i Glasgow lørdag. Foto: Duncan McGlynn /AP / NTB
annonse
annonse

Mange tusen mennesker demonstrerte i Glasgow på lørdag for å kreve mer handling fra klimatoppmøtet.

Dårlig vær med regntunge skyer lot ikke til å skremme folk, og ifølge arrangørene deltok opp mot 100.000 mennesker i demonstrasjonstoget, skriver NTB.

Demonstrasjonene er mange rundt møtet og sikkerheten har derfor blitt vesentlig styrket.

annonse
Klimaaktivister fra Extinction Rebellion marsjerer gjennom gatene i Glasgow lørdag. Foto: Scott Heppell / AP / NTB

Flere politihelikoptre var i luften over folkemengden som demonstrerte på lørdag, og hvor 21 demonstranter ble pågrepet. Utkledde medlemmer av Extinction Rebellion skal ha deltatt under protestene.

Klimaaktivist Greta Thunberg, som kaller COP26 for en fiasko,  skulle etter planen ha holdt appell lørdag, men hun avlyste den fordi hun ifølge Sky News heller ville gi ordet til urfolk og minoritetsstemmer.

På klimatoppmøtet i Glasgow deltar nesten 200 land i forhandlingene om hvordan det skal være mulig å nå Parisavtalens mål om maks 1,5 eller 2 graders oppvarming av kloden.

«Redd jorden, spis en lobbyist» står det på denne plakaten som en klimademonstrant i Paris holder. Foto: François Mori / AP / NTB
annonse

På verdensbasis var det lørdag over 200 ulike arrangementer og protester i mer enn 100 land, deriblant Danmark, Kenya, Tyrkia, Frankrike, Brasil, Australia, Sør-Korea og Canada.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon