Nikolai Astrup (H) har vært både utviklingsminister og digitaliseringsminister, og sist kommunal- og moderniseringsminister. I 2020 fikk han også ansvar for å koordinere Norges oppfølging av FNs mål for bærekraftig utvikling. Nå ber han 16 av regjeringens statsråder forklare for Stortinget hvordan de skal følge opp bærekraftmålene på sine felt. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse

Høyres Nikolai Astrup ber 16 statsråder komme til Stortinget og forklare hvordan de skal følge opp FNs bærekraftmål, skriver NTB.

– Hvis det å kalle inn 16 statsråder bidrar til at Støre-regjeringen får større bevissthet rundt bærekraftmålene, tenker jeg at det er verdt det, sier tidligere kommunalminister Nikolai Astrup (H) til NTB.

I 2020 ble Astrup utnevnt til landets første bærekraftsminister av Solberg-regjeringen.

annonse

Nå har Høyre-representanten sendt 16 interpellasjoner til regjeringen, én til hver av innenriksstatsrådene, for å be dem svare på hvordan de har tenkt å følge opp bærekraftmålene på sine felt.

Les også: Folk er lei av «bærekraft»: – Billig salgstriks

Frp-leder Sylvi Listhaug er ikke enig med Nikolai Astrup i at bærekraftmålene fortjener 24 timer med stortingsdebatt. Foto: Terje Pedersen / NTB

En interpellasjon typisk i 1,5 time og vis alle 16 statsråder skal svare for seg på Stortinget, summerer det seg potensielt opp til 24 timer med bærekraftsdebatt i salen, sier Astrup.

annonse

Frp-leder Sylvi Listhaug

– Selvsagt må Astrup og Høyre få stille nøyaktig hvilke spørsmål de måtte ønske, mendenne saken viser med all tydelighet hvor virkelighetsfjerne enkelte politikere er blitt, sier Listhaug.

 

 

Ingen CO2-tiltak er bærekraftige

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
annonse