POPULÆR: Denne saken om AAP 6. november 2021 gikk rett hjem hos TV 2s lesere. Foto: Skjermbilde fra TV2.no
annonse
annonse

Mest delte nyhetssak det siste døgnet.

I går kom meldingen om at Støre-regjeringen forsterker AAP, en ordning for langtidsledige, med en halv milliard kroner.

Dermed skal ingen oppleve å miste arbeidsavklaringspenger før nyttår, understreker arbeidsminister Hadia Tajik (Ap.)

annonse

I økonomisk usikre corona-tider er det en gladnyhet for mange personer og husstander.

Ikke minst blir nyheten godt mottatt blant TV 2s lesere.

I skrivende stund er TV 2s nyhetssak «Ingen mister arbeidsavklaringspenger over nyttår» Norges mest delte med 5.700 delinger på Facebook, ifølge Storyboard.

annonse

Det er langt forbi andreplass på listen, hvor vi finner «Psykolog: – Vi trenger mer rynker på TV» fra NRK med 3.850 delinger.

At trygd og stønad engasjerer mange TV 2-lesere bekrefter også en titt på kanalens Facebook-side.

Endelig at dem tar folk som sliter og strever på alvor. Er jo mange som har det kjempetøft og trenger lenger tid enn bare tre år. Bra det endelig er noen som har skjønt det og tar vare på folk som trenger den hjelpa, skriver en kvinnelig leser.

Det er så fantastisk med ei sosialdemokratisk regjeringen, endelig ferdig med blå blå politikk som ikke har gjort annet enn å ta fra de svake. Under Erna og Co er det mennesker som har vært nødt til å selge leiligheten/hus på grunn av usosiale kutt, heter det fra en mann.

Men TV 2 får også refs for påstått unnfallenhet.

– Hele AAP-krisen burde dere ha fulgt mye bedre opp. Det er som dere ikke har forstått hva som har pågått under Erna Solberg sin jern hånd, og sett det store sviket overfor syke og arbeidsuføre som har pågått over de siste 8 år, skriver en leser.

En annen minner om at Støre-regjeringens forløper, Stoltenberg II-regjeringen (2005-2013) med Arbeiderpartiet i spissen, i 2010 innførte AAP-ordningen med maksimal støtteperiode på fire år. Ved utgangen av 2013 stod 68.000 derfor i fare for å miste ytelsen.

En regjering for folk flest? Bensinprisen og strømprisene går opp og opp, nei sosialismen har ikke gjort noe positivt for menneske, mener en kritiker.

annonse

Atter en TV 2-leser spør hvorfor saken illustreres med en hijabkledt kvinne.

Hvorfor bruke bilde av en muslimsk kvinne. Di får jo uføre med en gang dem kommer hit, hevder hun med henvisning til hovedillustrasjonen, hvor statsminister Jonas Gahr Støre står i samtale med en AAP-mottaker av fremmedkulturell herkomst.

Advarer mot brå renteheving: – Vil rasere familier (+)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon