Brannvesenet rykket natt til søndag ut på brann i et kafélokale i Gamlebyen i Oslo sentrum. Også natt til mandag brant det i bygården. Foto: Fredrik Hagen / NTB
annonse
annonse

Politiet i Oslo mistenker at nok en brann i St. Halvards gate i Gamlebyen i Oslo sent søndag kveld også var påsatt. 

Brannen ble raskt slukket, og ingen skal være skadd, skriver politiet på Twitter.

annonse

Undersøkelser gjort på stedet indikerer ifølge politiet at brannen kan være påsatt, og politiet jobber nå med vitneavhør og søk i området.

Natt til søndag brant det i et kafélokale i en bygård i Oslogate på St. Halvards plass, også det i Gamlebyen. En rute ble knust rett før brannen startet og to menn ble sett løpende fra stedet. Også natt til søndag brant det i samme lokale.

Politiet mistenker at også den brannen var påsatt.

annonse

– Politiet har gjort seg ferdig med åstedsarbeidet. Det er naturlig å undersøke om det er sammenheng med brannen i samme lokale natt til søndag. Vårt søk i området ga ikke grunnlag for pågripelse av noen personer, men vi gjorde funn av gjenstander som vil bli undersøkt nærmere, skriver Oslo politidistrikt om brannen.

Politiet har lett etter to personer, men ingen er pågrepet.

– Vi har en vag beskrivelse av dem. Vi har ikke kommet i kontakt med dem, det er uansett av interesse for oss. Hvis de ikke selv er involvert, kan de ha sett noe, sier operasjonsleder Tor Gulbrandsen i Oslo-politiet.

Ifølge politiet er beskrivelsene av de to mennene såpass like at de vil undersøke om det kan være samme personer.

Det oppgis ingenting om etnisitet, alder og signalement på personene som stakk fra åstedet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon