KRITISK: FrP-leder Sylvi Listhaug sier at regjeringen sløser penger på klimatiltak, mens bilister og syke folk må betale regningen. Foto: Terje Pedersen / NTB
annonse
annonse

Symbolske klimatiltak som går på bekostning av syke og bilister. Det er FrP-leder Sylvi Listhaugs dom over tilleggsproposisjonen som ble lagt frem i stortinget i dag.

Det at den nye regjeringen ønsker å doble det norske bidraget til det internasjonale klimaarbeidet til 14 milliarder kroner frem mot 2026 omtaler Listhaug som at «sløsefesten på klima fortsetter».

– Vanlige folk får jo en ekstraregning her, spesielt bilister og syke folk må betale masse penger for dette gildet her, sier Listhaug til NTB.

annonse

Regjeringen går inn for at bilistene i stor grad skal skjermes for økt CO2-avgift, og samlet sett økes drivstoffavgiftene noe. Det er snakk om en økning på 12 øre fra 2021-nivå, mens det for diesel blir en økning på 13 øre fra 2021.

– Det vil komme på toppen av en pris som allerede nærmer seg 20 kroner literen. Og de som får svi mest, det er jo folk ute i distriktene som er mest avhengige av bilen, sier hun.

FrP fremmet tidligere i år et forslag om å senke drivstoffavgiftene med tre kroner literen, men forslaget fikk bare FrPs stemmer.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon