Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP) har stått bak en rekke demonstrasjoner knyttet til blasfemi de siste årene. Hundrevis av TLP-tilhengere har blitt løslatt som en del av avtalen. Her fra en demonstrasjon 22. oktober mot fengslingen av partileder Saad Rizvi. Foto: K.M. Chaudary / AP / NTB
annonse
annonse

Myndighetene i Pakistan har opphevet forbudet mot det radikale islamistpartiet Tehreek-e-Labbaik Pakistan (TLP).

Partiet har lenge har drevet en kampanje mot Frankrike, skriver NTB.

Syv politifolk har mistet livet den siste måneden i trefninger med demonstranter fra gruppen. Partileder Saad Rizvi har sittet i varetekt siden partiet ble forbudt i april, og demonstrantene krever ham løslatt. Partiet har også krevd at Frankrikes ambassadør til landet utvises.

annonse

Avtalen om å fjerne forbudet kommer etter at regjeringen har fått forsikringer om at TLP vil følge loven.

– Regjeringen er svært fornøyd med å kunne fjerne TLP fra listen over forbudte organisasjoner, skriver myndighetene i en uttalelse.

TLP har stått bak en rekke demonstrasjoner knyttet til blasfemi de siste årene, og hundrevis av TLP-tilhengere har blitt løslatt som en del av avtalen.

annonse

– Forbudet har vært en kilde til bekymring for oss. Aktivistene våre ble arrestert under antiterrorloven, sier TLPs talsperson Sajjad Saifi til AFP.

Partiet har drevet en kampanje mot Frankrike siden Charlie Hebdo publiserte bilder av profeten Muhammed i 2015, og den franske ambassaden oppfordret borgerne sine til å forlate landet.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon