Lars Thorsen under en tidligere rettssak i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
Lars Thorsen under en tidligere rettssak i Oslo tingrett. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix
annonse
annonse

Sian-leder Lars Thorsen sier han var med på å henge opp banneret med teksten «Oslo jihadsenter» på Islam Nets lokaler i Oslo. Nå gjenopptar politiet saken, ifølge NTB.

Banneret ble oppdaget og anmeldt tidligere i vår, men politiet henla saken i oktober.

Nå gjenopptar de etterforskningen etter at Sian-lederen innrømte at han var med på å henge opp banneret i et intervju med Vårt Land, ifølge avisen.

annonse

– Ja, det var oss. Jeg husker ikke hvor mange vi var, vi var to eller tre personer fra Sian. Jeg var med. Vi gjorde det tidlig på morgenen, jeg tror det var søndag 2. mai, sier Sian-leder Lars Thorsen.

Allerede i vår innrømmet Thorsen langt på vei innrømte at det var han som sto bak handlingen. Også det i et intervju med Vårt Land. Sian la også ut en nettsak på sin egen hjemmeside om banneret.

Thorsen mener banneret er en politisk ytring og at Sian ikke har gjort noe ulovlig, men politiadvokat Marianne Aune er uenig og sier banneret kan bli klassifisert som hatkrim.

annonse

– Rent objektivt er det snakk om skadeverk. Med bakgrunn i motivet på banneret er saken etterforsket som hatkriminalitet, som er høyt prioritert av politiet, sier hun til avisen.

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon