Tina Bru (H) på talerstolen etter at finansministeren la frem sine endringsforslag til statsbudsjettet for 2022 for Stortinget. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
annonse
annonse

– Regjeringen velger å smøre milliardene tynt utover. Staten skal ikke være alt for alle, men den skal hjelpe dem som trenger det mest, sa Høyres finanspolitiske talsperson Tina Bru i en kommentar til endringsforslagene til Solberg-regjeringens statsbudsjett for 2020 i Stortinget i dag.

Tina Bru roste innledningsvis den nye regjeringen for ikke å øke bruken av oljepenger, mener la raskt til at hun synes den nye regjeringen mangler retning og at den «smører tynt utover» i endringene til statsbudsjettet.

Høyres finanspolitiske talsperson konkretiserte sin kritikk av regjeringen ved blant annet å vise til at regjeringen vil bruke 2,9 milliarder på å redusert elavgiften og 690 millioner kroner på å redusere maksprisen for alle med barn i barnehage.

annonse

– Dette kunne heller vært brukt til å løfte dem som har minst. Det er sikkert fint for meg, som har barn i barnehage å betale litt mindre, men det er ikke jeg som trenger det mest, sa Bru og hevdet at den avgåtte regjeringen hadde klarere prioriteringer med hensyn til hvem som burde få støtte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon