Politiet på plass i Hammarby sjöstad i Stockholm etter en skyteepisode i november 2021. Foto Christine Olsson/TT / NTB
annonse
annonse

Stockholm-politiet har minst 90 pågående etterforskninger av drap og drapsforsøk. I rundt 20 av sakene er den mistenkte under 18 år, melder SVT.

I én av sakene er en 13-åring mistenkt for å ha skutt en ung mann i bakhodet i Upplands Väsby nord for Stockholm i sommer.

– Dette er bemerkelsesverdig siden det handler om en såpass ung person som en 13-åring, sier politiinspektør Martin Wallin i politidistriktet Sollentuna i Stockholm-regionen.

annonse

Gutten er tatt hånd om av sosialmyndighetene i tråd med svensk lov. Han er mistenkt for drapsforsøk, alternativt medvirkning til drapsforsøk.

Wallin sier i intervjuet at situasjonen har blitt betydelig verre de siste 12 årene siden han begynte i politiet. Kriminaliteten er mer brutal og mer omfattende i de såkalte «utsatte områdene». Dette er en betegnelse i Sverige på innvandrertette områder.

De aller fleste ungdommene som er involvert i oppklarte lovbrudd, har hatt kontakt med sosialtjenesten, ifølge Wallin. Han etterlyser innsats fra flere etater enn politiet.

annonse

Det er få av drapene og drapsforsøkene som oppklares.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon