Frps helsepolitiske talsperson, Bård Hoksrud, etterlyser tydelighet om koronatiltak. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
annonse
annonse

Frp etterlyser at helsemyndighetene, Ap og Høyre er mer konkrete på hvilke coronatiltak de nå ønsker seg.

Partiet mener at det som har kommet til nå kan skape forvirring.

– Mye av det som kommer er svært lite konkret og til tider kan det skape forvirring for folk, sier Bård Hoksrud, helsepolitisk talsperson i Frp til NTB.

annonse

Helsedirektør Bjørn Guldvog varslet tirsdag på NRK at det vil komme råd om nasjonale tiltak. Han nevnte stikkprøvekontroller på grensen og tiltak rundt uvaksinert helsepersonell med pasientkontakt.

Det siste punktet mener Hoksrud at Frp har vært veldig tydelige på. Partiet mener at helsepersonell som har direkte pasientkontakt skal være vaksinerte.

– Det handler ikke om å tvinge noen til å vaksinere seg, men det handler om at når vi sender helsepersonell til eldre og syke personer som er sårbar for en sykdom som potensielt kan ta livet av dem, så skal de vite at de som skal ta vare på dem, ikke utgjør en unødvendig risiko.

annonse

– Det er derfor Frp mener at helsepersonell må ha gjennomført Norges barnevaksinasjonsprogram, for å beskytte eldre og syke mot potensielt farlige eller dødelige sykdommer, sier Hoksrud.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon