Koronavaksinerte har kortere sykehusopphold enn uvaksinerte personer, viser en studie fra Folkehelseinstituttet. Det opplyser overlege Sara Watle. Foto: Lise Åserud / NTB
annonse
annonse

En fersk studie fra Folkehelseinstituttet (FHI) viser at fullvaksinerte både har kortere liggetid på sykehus og lavere risiko for å havne på intensivavdeling.

– Dette er nyttig og viktig kunnskap for sykehusene i arbeidet med å planlegge pasientbehandling og kapasitet i en tid med økende smitte, sier Sara Viksmoen Watle, overlege ved Folkehelseinstituttet (FHI).

Studien viser at selv om også noen fullvaksinerte blir alvorlig syke og havner på sykehus, kan de se frem til et kortere og mindre alvorlig sykdomsforløp enn hva uvaksinerte må forvente å oppleve.

annonse

Watle sier at det er naturlig at en økende andel av de sykehusinnlagte er vaksinert fordi det store flertall av befolkningen er vaksinert.

– Det er imidlertid fortsatt slik at risikoen for å få alvorlig covid-19-sykdom blant voksne er betydelig høyere hvis du er uvaksinert, sier hun.

Studien har sett på liggetid i sykehus for koronapasienter i perioden 1. februar-30. september 2021, og risiko for intensivbehandling og dødelighet. 2.361 pasienter ble inkludert i studien der 70 (3 prosent) var delvis vaksinerte og 183 (8 prosent) var fullvaksinerte.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon