Tidligere biskop Gunnar Stålsett og Lula Tecle i Oslo tingrett i 2019 da Stålsett ble dømt til betinget fengsel og bot for å ha ansatt den ureturnerbare asylsøkeren. Nå har Tekle fått midlertidig oppholdstillatelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
annonse
annonse

Gunnar Stålsetts renholder har fått oppholdstillatelse med begrensninger.

Lula Tekle havnet i medias søkelys da biskop emeritus Gunnar Stålsett i 2019 sto fram i Vårt Land og fortalte at han hadde gitt jobb til en ureturnerbar asylsøker uten oppholdstillatelse i 14 år, skriver NTB.

Senere samme år ble Stålsett dømt til betinget fengsel i 45 dager og en bot på 10.000 kroner.

annonse

Nå har Tekle fått oppholdstillatelse. Det bekrefter hun selv og flere støttespillere overfor Vårt Land. Hun er dermed en av de første som har fått innvilget oppholdstillatelse gjennom Solberg-regjeringens «engangsløsning for eldre, ureturnerbare asylsøkere som har bodd lenger enn 16 år i Norge».

Oppholdstillatelsen er midlertidig og varer bare i et år. Begrunnelsen er «tvil om klagerens identitet».

Les også: Pensjonert biskop Gunnar Stålsett har i 14 år gitt jobb til en ureturnerbar asylsøker uten oppholdstillatelse

Politiet ber om fengselsstraff for tidligere biskop Gunnar Stålsett

annonse

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon