Ketil Solvik-Olsen tror ikke SPs velgere er tjent med rødgrønn poltiikk. Fotlo: NTB Scanpix
Ketil Solvik-Olsen. Foto: Berit Roald / NTB
annonse
annonse

«Langskip» er et klimaprosjekt for karbonfangst og -lagring ved Norcems sementfabrikk i Porsgrunn.

Frp har vært kritisk til prosjektet. Solvik-Olsen sammenlikner det med karbonfangsten på Mongstad, som også endte opp med tap. 

– Dette er det største klimaprosjektet i norsk industri noensinne, sa daværende olje- og energiminister Tina Bru til NRK da «Langskip» ble presentert i fjor høst.

annonse

Men nå begynner kostnadene å strømme på, det er Norcems del som har overskredet. De anslår at kostnadene vil øke med 912 millioner kroner, til 4 146 millioner kroner. Staten skal påta seg å ta en stor del av regningen, opp til en viss sum. Nå skal partene snakke sammen og se om de blir enige om å fortsette, skriver NRK

Les også: Klimarealist beordret til å slette YouTube-videoer med kritikk av tyske myndigheter – kan bli ilagt bøter (+)

Fremskrittspartiet har vært kritisk til klimaprosjektet «Langskip».

annonse

– En milliard i kostnadssprekk allerede viser at prosjektet har betydelig risiko. Dette begynner å minne om en krasjlanding på Mongstad, sier nestleder i Frp, Ketil Solvik-Olsen, til NRK.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Han drar en klar sammenlikning til Jens Stoltenbergs mislykkede «månelanding» med karbonfangst og -lagring på gasskraftverket på Mongstad. NRK spør om det er litt tidlig å dra Mongstad-kortet. 

– Begge delene handler om at en lager prestisjeprosjekt der staten tar hovedrisikoen mens andre får oppsiden. Vi må i hvert fall ta til oss advarslene om at dette prosjektet er i gang med en dårlig start.

Podkast: Siv.ing Geir Hasnes spår at klimahysteriet går over i klimapsykose

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon