Kongressen. Foto: Patrick Semansky / AP / NTB scanpix
annonse
annonse

Amerikanske velgere foretrekker republikanske kongresskandidater fremfor demokratiske med en margin på åtte prosentpoeng i ny meningsmåling.

46 prosent av registrerte amerikanske velgere foretrekker en generisk republikaner for å representere seg i Kongressen, sammenlignet med 38 prosent som foretrekker en generisk demokrat, ifølge en meningsmåling utført av USA TODAY og Suffolk University, offentliggjort søndag.

Amerikanere blir stadig mer skeptiske til Kongressen, en tendens som gjenspeiles i meningsmålingen. Respondentene ga svært lave karakterer for innsatsen til Kongressen som helhet. Mens magre 12 prosent var positive til institusjonen, var hele 75 prosent negative.

annonse

Det var også et lite skille i popularitet mellom partiene i Kongressen. Mens 35 prosent av respondentene godkjente jobbinnsatsen til republikanerne i Kongress, var det tilsvarende tallet for kongressdemokrater 29 prosent.

Infrastrukturpakke

Det er verdt å merke seg at USA TODAY og Suffolk University avsluttet meningsmålingen før Representantenes hus vedtok den tverrpolitiske infrastrukturpakken «Infrastructure Investment and Jobs Act» (IIJA) sent fredag kveld.

annonse

61 prosent av de spurte støttet IIJA, inkludert en tredjedel av republikanerne. Flere demokrater, som Virginia-senator Mark Warner, viste til vedtaket av lovforslaget som avgjørende for partiets vinnersjanser mellomvalget i 2022. 

Sosiale utgifter

Meningsmålingen fant også at bare 38 prosent av respondentene mener at president Joe Biden gjør en god jobb i presidentembetet, mens 59 prosent er av motsatt oppfatning.

I denne sammenhengen bør ikke Biden forvente seg å få et stort løft fra «Build Back Better»-pakken for sosiale utgifter, ifølge meningsmålingen. Bare 47 prosent av amerikanerne støtter lovforslaget, mens 44 prosent er imot den.

Meningsmålingen ble foretatt fra 3. november til 5. november, med 1000 registrerte velgere og en feilmargin på 3,1 prosent.

 

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon