Zlatan Ibrahimovic fikk et tungt comeback for Sverige. Foto: Shakh Aivazov / AP / NTB
annonse
annonse

Georgia påførte Sverige en gedigen nedtur og trøbbel i VM-jakten. Torsdagens 0-2-tap gir Spania muligheten til å ta over regien før lagenes gruppefinale.

Khvicha Kvaratskhelia scoret svært effektivt begge målene i Georgias skrellseier foran egne fans i Batumi. De kom i løpet av den siste halvtimen.

Særlig 2-0-målet kom etter forferdelig forsvarsspill av Manchester United-stopperen Victor Lindelöf. Han lot Kvaratskhelia passere da det svenske laget sto høyt i banen. Hjemmelagets målhelt gjorde ingen feil alene med keeper Robin Olsen.

annonse

Få minutter i forkant hadde Olsen på strålende vis slått unna et distanseskudd fra Kvaratskhelia. Han fistet ballen så vidt over tverrliggeren.

Før scoringene hadde Sverige dominert kampen stort, men nettsus ble det aldri til tross for at gjestene stilte med Zlatan Ibrahimovic og Alexander Isak som spisspar. Det var Ibrahimovics første landskamp siden mars.

En kneskade gjorde at 40-åringen mistet sommerens EM-sluttspill.

annonse

Sverige kom til torsdagens oppgjør som gruppeleder to poeng foran Spania. Senere på kvelden er spanjolene på seiersjakt i Hellas, og med full uttelling tar de over initiativet før møtet med Sverige i Sevilla søndag.

I så fall vil svenskene trenge seier i gruppefinalen for å ta seg direkte til neste års VM i Qatar. Toerlagene må ut i omspillkamper i mars.

(©NTB)

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon