Delegater under COP26 i Glasgow. Foto: Yves Herman / Reuters / NTB
annonse

102.500 tonn CO2 slapp ut fra COP26 i Glasgow de fjorten dagene klimatoppmøtet varte. Det er dobbelt så mye som klimkonferansen i Madrid i 2019 og fire ganger så mye som konferansen i København i 2009. 

60 prosent av utslippene skyldes flyreiser for de 39.000 deltakerne som ankom Glasgow. Til sammen 118 privatfly ble brukt til å frakte verdenslederne til konferansen, skriver Breitbart.

Konferansen slapp ut tre ganger så mye utslipp som flyplassen i Glasgow gjør på et helt år.

annonse

Det har kommet kritikk mot blant annet Boris Johnson og prins Charles, som begge tok privatfly, samtidig som de kom med illevarslende spådommer om jordens fremtid om ikke klimautslippene går ned. Johnson fløy i privatjet den korte veien fra Glasgow til London for å rekke en privat middag med gamle journalistkollegaer.

Det er uklart hva hele 39.000 mennesker har å gjøre med å måtte møtes fysisk i to uker. Slutterklæringen var uforpliktende og har blitt karakterisert av klimaikon Greta Thunberg som «bla, bla, bla». Til tross for at klimakonferansene eget klimaavtrykk øker dramatisk, har de likevel mål om 45 prosents global reduksjon av CO2-utslipp innen 2030.

Det er uklart hva klimatoppmøtene eget bidrag skal være. Det sto det ingenting om i slutterklæringen.

En umulig oppgave

annonse

 

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

annonse