Det har vært mange skyteepisoder i Sverige de siste årene. Her fra da en politibetjent ble skutt og drept i Göteborg i sommer. Arkivfoto: Björn Larsson Rosvall/TT / NTB
annonse
annonse

Svensk politi estimerer at 1.300 skytevåpen er i omløp i kriminelle miljøer i Stockholm. Dette fremgår av en ny rapport.

– Dette er ikke veldig overraskende. Med så mange skytinger som vi har i Sverige, må det finnes våpen, sier Joakim Sturup, forsker og analytiker ved stockholmspolitiet, til SVT Nyheter.

I rapporten som ble lagt frem mandag fremkommer det at 269 våpen ble beslaglagt i det kriminelle miljøet i den svenske hovedstaden i fjor.

annonse

Hvert femte våpen har blitt brukt i kriminalitet, inkludert i en serie drap, ifølge rapporten.

– 40 prosent av våpnene kommer fra tidligere konfliktområder som det tidligere Jugoslavia, Kina og Russland. I tillegg ser vi at 35 prosent av våpnene er ombygde start- og tåregassvåpen som hovedsakelig har kommet hit fra andre land, sier Sturup.

Tegn abonnement eller støtt oss på andre måter hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.

Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse
Utskriftsvennlig versjon Utskriftsvennlig versjon